Λιμήν Ηρακλείου

heraklion-port

Ηράκλειο - 35° 21'Ν, 25° 19'Ε
Η πόλη και το λιμάνι του Ηρακλείου βρίσκεται στο κέντρο της βόρειας ακτής της Κρήτης και είναι το κεντρικό και το μεγαλύτερο λιμάνι του νησιού, με μεγάλη εμπορική, επιβατική και τουριστική κίνηση.

Οι θέσεις ελλιμενισμού των πλοίων με τις εγκαταστάσεις και με κατάλληλο εξοπλισμό, έχουν καθοριστεί για κάθε κατηγορία πλοίων, όπως πλοία γραμμών, κρουαζιερόπλοια, πλοία εμπορευματοκιβωτίων, συμβατικά, ξηρού και υγρού φορτίου.
Εκτεταμένοι χώροι αποθήκευσης είναι διαθέσιμοι για στοιβασία εμπορευματοκιβωτίων αλλά και για την αποθήκευση γενικών φορτίων.

Προβλήτες για πλεύριση πλοίων μεταφοράς επιβατών αλλά και κρουαζιερόπλοιων έχουν πιστοποιηθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς ISPS. Εύκολη η πρόσβαση στο Διεθνές Αεροδρόμιο "Νίκος Kazantzakίs" (2 k / m απόσταση) με πολλές καθημερινές πτήσεις από και προς την ηπειρωτική χώρα και την Ευρώπη. Δύο καθημερινά δρομολόγια πλοίων συνδέουν το Ηράκλειο με την ηπειρωτική χώρα αλλά και τα νησιά.

Λόγω του γεγονότος ότι το νησί της Κρήτης βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο της Μεσογείου και αποτελεί το σταυροδρόμι των γραμμών από την Ανατολή στη Δύση και από Βορρά προς Νότο, αυτό το σημείο προσφέρεται ιδιαίτερα ως διαμετακομιστικό λιμάνι για τα πλοία που διασχίζουν τη Μεσόγειο Θάλασσα και είναι το κατ 'εξοχήν το κατάλληλο σημείο για τα πλοία που διέρχονται για προμήθειες, τροφοδοσίες, αλλαγές πληρωμάτων, ανεφοδιασμού καυσίμων, ύδατος κλπ. είτε εντός λιμένος, είτε στο αγκυροβόλιο.


© 2013 - Seastar Shipping sm p.c.   |   powered by WiSE